recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Reçel

Reçel, Birçok meyve ile çeşitli şekillerde meyvenin şeker ile kaynatılmasıyla yapılan bir tür tatlıdır. Genellikle kahvaltılarda tüketilen reçel çeşitleri günün diğer saatlerinde de yenebilir ve ayrıca kek veya pasta gibi yiyecekleri süslemede ve tatlandırmada da kullanılabilir.

Reçel yapımı genellikle reçel yapılmak istenilen meyvenin bir miktar su eklenerek kaynatılması ve soğutulmasıyla olur ancak ikinci bir tercih olarak reçel yapılacak meyvenin üzerine şeker eklenir ve tencere içinde bir gün bekletilerek şekerin erimesi ve meyvenin suyunu bırakması sağlanır. Bu şekilde bir gün bekleyen reçel kendi suyu ile kaynatılarak tüketilecek hale gelir.

Dört mevsim yaşanan ülkemizde her türlü meyve yetişmekte ve buna bağlı olarak yapılan reçel türü sayısı da artmaktadır. Her türlü tatlı meyve ile yapılabilen reçelin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenlerini ve başlıcalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Reçel
  • İncir reçeli, küçük yeşil incirler, şeker ve bir miktar su ile yapılır.
  • Çilek reçeli, çilek, şeker ve su kaynatılarak yapılır.
  • Erik reçeli, taze küçük erikler, şeker ve su ile yapılır.
  • Elma reçeli, elma,şeker, limon suyu ve bir miktar suyun kaynatılmasıyla yapılır.
  • Ayva reçeli, soyulmuş ve küp küp doğranmış ayva, şeker ve su kaynatılarak yapılır. 
  • Üzüm reçeli, yıkanmış ve ayıklanmış üzümler, şeker ve su kaynatılarak yapılır.
  • Kayısı reçeli, dolgun ve sert dokulu kayısılar doğranır, içine şeker ve suyu ilave edilerek kaynatılır.
  • Kiraz reçeli, şurup kıvamına gelmiş şerbete ayıklanmış kirazlar ve bir miktar limon suyu eklenerek yapılır.
  • Ananas reçeli, soyulmuş ve doğranmış ananaslar şeker ve su ile kaynatılır.
  • Amber reçeli, elma, portakal, limon, greyfurt ve mandalina temizlenip ayıklanarak tencereye yerleştirilir ve üzerine şeker ve su ilave ederek kaynatılır.
  • Armut reçeli, soyulmuş ve doğranmış armutlar şeker ve su ile kaynatılarak reçel yapılır.
  • Gül reçeli, önceden tencerede şeker ile bekletilmiş olan gül yaprakları biraz su ilave edilerek kaynatılır.
  • Kabak reçeli, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış kabaklar şeker ve su ile kaynatılır.
  • Karpuz reçeli, dış yeşil kısmı soyulan karpuzların içinde kalan beyaz tabakanın şeker ile kaynatılmasıyla elde edilir.
  • Kestane reçeli, kabuklarından ayrılmış kestaneler önce haşlanarak yumuşak bir kıvama getirilir ve ardından şeker ve su eklenerek kestane reçeli elde edilir.
  • Koruk reçeli, çekirdekleri ayıklanmış olan koruklar önceden şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılmış şerbetin içerisine eklenir ve bir müddet daha kaynatılır.
  • Mandalina reçeli, kabuklarından soyulan ve temizlenen mandalinalar önceden şurup kıvamına gelmiş şerbetin içerisine eklenir. Mandalina kabukları da kaynatılıp ezilerek üzerine eklenir ve kaynatılır.
  • Portakal reçeli, mandalina reçeli ile yapımı aynıdır.
  • Şeftali reçeli, kabukları soyulan ve doğranan şeftaliler şeker ve su ile reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
  • Vişne reçeli, çekirdeklerinden temizlenen vişnelerin üzerine su ve şeker eklenilerek kaynatılır.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:00:54

Reçel Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Reçel"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017