Diyabetik Reçel Diyabetik Reçel, Ülkemizin her yöresinde diyabetli hastalar için yapılan bir reçel türüdür. Normal reçellere oranla kalori değeri düşük olmasına karşın reçel olması münasebeti ile yinede kalori bakımından hiçte masum sayılmamaktadır. Genellikle masum bebekler, şeker hastalığı olan gebe bayanlar, diyabetli kişiler ve sağlığına dikkat edip sağlıklı reçel yemek isteyenler için uygun bir tariftir. Diyabetik Reçel Malzemeler - 3 kg ayva
- 1 kutu civarında, 500 gramlık diyabetik toz şeker
- Yarım limonun suyu
- yeteri miktarda su(ayvanın su durumuna müteakip pişme sırasında göz kararı denilen ölçü ile eklenmelidir)
- Büyükçe bir tencere
- Rende(ayvaları rendelemek için)
Diyabetik Reçel Yapılışı İlk önce ayvalar yıkanmalı ve üstündeki tüycükler temizlenmelidir. Ayvaların kabukları güzelce soyulmalı ve iç kısmında bulunan çekirdek ve çekirdek oyukları da temizlenmelidir. Çekirdek ve çöp olarak görülen tüm parçaları küçükçe bir tencereye alınmalıdır. Ayvanın çekirdek ve kabuk kısımları pektin olarak bilinen maddeyi içerir. Reçele kıvam ve renk vermek için bu çekirdek ve çöpler değerlendirilmelidir. Ayvaları rendenin büyük kısmı ile rendeleyin veya küçük küçük olacak bir biçimde doğrayın. Bu rendelenmiş haldeki ayvaların üzerine 500 gramlık diyabetik şekeri muntazam bir şekilde üzerine seriyoruz. Fakat, bu şekerin poşetini yırtmadan önce küçük el hareketleri ile içerisinde topaklanan kısımlar varsa onları çözüp diğerleri ile aynı şekle getirmemiz lazım.
Klasik reçel yapımlarında şeker meyvelerin üzerinde bir süre bekletilip suyu çıkması beklenir. Fakat ayva pek fazla su alan bir meyve çeşidi olmadığı için bekleme süresine pek ihtiyaç kalmamaktadır. İlk aşamada, yaklaşık 4 su bardağı kadar su eklenerek, tenceremiz ocağa alınır ve herkesin bildiği bir yöntem olan kısık ateşte pişirme tekniği ile kaynamaya bırakılır. Ayva kaynamaya durdukça içindeki suyu dışarı salıp tenceredeki su oranını biraz yükseltecektir. Su oranı arasıra kontrol edilerek ve bazende karıştırma işlemi yapılarak, gerekli görüldüğü hallerde su takviyesi yapılmalıdır. Bazen piştiğini kontrol amaçlı içinden bir tane alınarak tadına bakılmalıdır. Tadına baktığımızda ağzımıza çiğ ayva lezzeti gelmiyorsa reçel kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Not: En önemli aşamada reçelin saklanmasıdır. Ev yapımı olduğu için içinde katkı maddesi bulunmaz. Bu sebeple bakteri oluşumuna çok müsaittir. Bu riske yol açmamak için reçelin soğuması beklenilmeden cam kavanozlara koyup, kapak kısmı aşağı gelecek şekilde konumlandırılarak soğuması beklenilmelidir. Isısı oda sıcaklığına geldiği vakit buzdolabında saklanabilir. Afiyet Olsun. Son Güncelleme : 16.11.2018 10:00:50 Diyabetik Reçel ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Diyabetik Reçel" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi... | |