Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel, Ülkemizin her yöresinde diyabetli hastalar için yapılan bir reçel türüdür. Normal reçellere oranla kalori değeri düşük olmasına karşın reçel olması münasebeti ile yine de kalori bakımından hiç de masum sayılmamaktadır. Genellikle masum bebekler, şeker hastalığı olan gebe bayanlar, diyabetli kişiler ve sağlığına dikkat edip sağlıklı reçel yemek isteyenler için uygun bir tariftir.

Diyabetik Reçel Malzemeleri
  • 3 kg ayva
  • 1 kutu civarında, 500 gramlık diyabetik toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Yeteri miktarda su (Ayvanın su durumuna müteakip pişme sırasında göz kararı denilen ölçü ile eklenmelidir)
  • Büyükçe bir tencere
  • Rende (Ayvaları rendelemek için)
Diyabetik Reçel Nasıl Yapılır?

İlk önce ayvalar yıkanmalı ve üstündeki tüycükler temizlenmelidir. Ayvaların kabukları güzelce soyulmalı ve iç kısmında bulunan çekirdek ve çekirdek oyukları da temizlenmelidir. Çekirdek ve çöp olarak görülen tüm parçaları küçükçe bir tencereye alınmalıdır. Ayvanın çekirdek ve kabuk kısımları pektin olarak bilinen maddeyi içerir. Reçele kıvam ve renk vermek için bu çekirdek ve çöpler değerlendirilmelidir. Ayvaları rendenin büyük kısmı ile rendeleyin veya küçük küçük olacak bir biçimde doğrayın. Bu rendelenmiş haldeki ayvaların üzerine 500 gramlık diyabetik şekeri muntazam bir şekilde üzerine seriyoruz. Fakat, bu şekerin poşetini yırtmadan önce küçük el hareketleri ile içerisinde topaklanan kısımlar varsa onları çözüp diğerleri ile aynı şekle getirmemiz lazım.

Klasik reçel yapımlarında şeker meyvelerin üzerinde bir süre bekletilip suyu çıkması beklenir. Fakat ayva pek fazla su alan bir meyve çeşidi olmadığı için bekleme süresine pek ihtiyaç kalmamaktadır. İlk aşamada, yaklaşık 4 su bardağı kadar su eklenerek, tenceremiz ocağa alınır ve herkesin bildiği bir yöntem olan kısık ateşte pişirme tekniği ile kaynamaya bırakılır. Ayva kaynamaya durdukça içindeki suyu dışarı salıp tenceredeki su oranını biraz yükseltecektir. Su oranı ara sıra kontrol edilerek ve bazen de karıştırma işlemi yapılarak, gerekli görüldüğü hallerde su takviyesi yapılmalıdır. Bazen piştiğini kontrol amaçlı içinden bir tane alınarak tadına bakılmalıdır. Tadına baktığımızda ağzımıza çiğ ayva lezzeti gelmiyorsa reçel kullanıma hazır hale gelmiş demektir.

Not: En önemli aşamada reçelin saklanmasıdır. Ev yapımı olduğu için içinde katkı maddesi bulunmaz. Bu sebeple bakteri oluşumuna çok müsaittir. Bu riske yol açmamak için reçelin soğuması beklenilmeden cam kavanozlara koyup, kapak kısmı aşağı gelecek şekilde konumlandırılarak soğuması beklenilmelidir. Isısı oda sıcaklığına geldiği vakit buzdolabında saklanabilir.

Afiyet Olsun.

Diyabetik Reçel Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kavun Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6