Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli

Uzmanlara göre portakalın kabuğunda, portakalın kendisine kıyasla çok daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Ancak, portakal kabuğunu sade bir şekilde tüketmek çok da mümkün değildir. Bu muhteşem ve şifa dolu nimetten faydalanabilmek için en iyi ve lezzetli yöntem, portakal kabuğu reçeli yapmaktır. Aşağıda vereceğimiz tarif ile evinizde çok sağlıklı bir şekilde portakal kabuğu reçeli hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Portakal Kabuğu Reçeli Malzemeleri

  • 7-8 adet yafa portakalı (Kalın kabuklu)
  • 7 su bardağı toz şeker
  • Yarım adet limonun suyu
  • 5 su bardağı su

Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak portakalları güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Ardından kabukları bezelye tanesi iriliğinde doğrayıp bir iğne iplik yardımı ile ipe diziyoruz. Daha sonra bol su ile tekrar yıkayıp, süzgecin üzerine alıyoruz.

Geniş bir tencereye bir litre kadar su koyup kaynatıyoruz. Daha sonra portakal kabuklarını kaynayan suyun içerisine ipinden ayırarak atıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte ve sık sık karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Reçeli ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekliyoruz.

Hazır hale gelen portakal reçelini sıcakken cam kavanozlara boşaltıyoruz. Eğer reçeli uzun süre tüketmeyecekseniz kavanozun kapağını sıcak olarak kapatınız. Eğer kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız kapağını reçel soğuduktan sonra kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Portakal kabuğu reçelinin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için, portakalların organik olmasına dikkat ediniz. Ayrıca, portakal kabuklarını doğradıktan sonra birkaç kez kaynar suya daldırıp çıkararak acılığını alabilirsiniz. Bu yöntem, reçelin daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.

Portakal kabuğu reçeli, sadece kahvaltılarda değil, tatlılarda ve pastalarda da kullanılabilir. Özellikle cheesecake ve dondurma üzerine döküldüğünde harika bir lezzet katmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Muattar

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Portakal kabuğu reçeli yaparken kabukları ipe dizmek zorunda mıyız yoksa farklı bir yöntem kullanabilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Muattar, portakal kabuğu reçeli yaparken kabukları ipe dizmek zorunda değilsiniz. Alternatif olarak, kabukları ince şeritler halinde kesip doğrudan şeker şurubunda kaynatabilirsiniz. Bu yöntem hem daha pratik hem de lezzetli bir reçel elde etmenizi sağlar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Reçel Tarifleri ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri