Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest radikallerle savaşır. Bu durum sağlık açısından oldukça önemlidir. Kontrol altına alınamayan serbest radikaller başta stres olmak üzere pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Faydaları bununla sınırlı olmayan yaban mersininin vücut için daha pek çok faydası bulunmaktadır. Kalp sağlığını koruyucu etki yaratır. Kolesterole karşı faydalıdır. Kanser hücrelerinin yayılmasını ve çoğalmasını engeller. Hafızaya karşı iyi gelir. Göz sağlığı ve hipertansiyona karşı faydalıdır. Kan şekerini dengelemek için tüketilebilecek nadir meyvelerden biridir. Ayrıca diyet yapanlar için de oldukça uygundur. 100 gram dondurulmuş yaban mersini yaklaşık 57 kalori içerir. Tüm bunların yanı sıra vitamin ve mineraller bakımından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

Yaban mersini reçeli çok sık tercih edilmeyen bir reçel türüdür. Bunun nedeni fiyatının çok uçuk olmasıdır. Fiyatı nedeniyle çoğu evin mutfağına henüz girmemiş meyveler arasındadır. Fiyatının yüksek olması da toplanma aşamasının çok zahmetli olmasından kaynaklanmaktadır. Birçok meyveye nazaran yetiştirilmesi kolay olsa da toplama aşamasında harcanan emek meyvenin pahalı olmasına yol açmaktadır. Yaban mersini hakkında kısaca bilgi verdikten sonra yaban mersini reçelinin nasıl yapıldığına geçebiliriz.

Yaban Mersini Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo yaban mersini
  • 1 kilo+1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve kaşığı limon suyu
Yaban Mersini Reçeli Nasıl Yapılır?

Yaban mersini çöplerinden ayıklanarak bol su ile ezilmesine izin verilmeden yıkanır. Yıkanan yaban mersini suyunu süzmesi için bir kenara bırakılır. Uygun bir tencereye yaban mersini alınarak üzeri toz şeker ile kaplanır. Hafif ateşe alınarak kaynamaya başlayana kadar tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırılır. Kaynadıktan sonra üzerine 1 kahve kaşığı limon suyu eklenir. Kısık ocakta yaklaşık 35-40 dakika kaynatılır. Kaynama süresi tamamlanınca ocağın altı kapatılır. İlk sıcaklığını attıktan sonra cam kavanozlara paylaştırılarak muhafaza edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

myblueberrynights

22 Haziran 2024 Cumartesi

Merhaba, kahve kaşığı hangisi oluyor? Bir de şekerle tencereye alıp hemen mi pişiriyoruz, bekleme süresi yok mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba myblueberrynights,

Kahve kaşığı, genellikle çay kaşığından biraz daha büyük ve tatlı kaşığından daha küçük olan bir ölçü kaşığıdır. Şekerle tencereye alıp pişirme süresi tarifinize bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle şeker eriyip karamelize olana kadar pişirmeniz gerekebilir. Tarifinizde bekleme süresi belirtilmemişse hemen pişirebilirsiniz.

Kolay gelsin!

soru

Ecrin Buse

27 Nisan 2024 Cumartesi

Bu reçeli yaparken yaban mersinini hangi ayda almalıyım ve nerede satılır bir bilginiz var mı bir de şeker yerine bal kullamsam aynı tadı veiri mi güzel olur mu

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ecrin Buse,

Yaban mersini genellikle yaz aylarında taze olarak bulunur, özellikle Temmuz ve Ağustos ayları idealdir. Büyük marketlerde, organik pazar yerlerinde veya yerel çiftçi pazarlarında taze yaban mersini bulabilirsiniz. Şeker yerine bal kullanmayı tercih ederseniz, tat biraz farklı olabilir ancak yine de lezzetli olacaktır. Bal, reçele daha hafif ve doğal bir tat katacaktır. Ancak balın daha yoğun bir yapıya sahip olduğunu unutmayın, bu yüzden miktarını dikkatli ayarlamanızda fayda var. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Akasya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Süt Yumurta Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri