Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı, diyet reçel şeker konusunda hassasiyeti bulunan kişilerin, diyabetlilerin tüketebileceği, içerisinde şeker ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı bulunmayan bir reçel çeşididir. Bu reçel şekerle yapılmış olan kadar canlı ve net bir görünüme sahip değildir fakat sağlık açısından gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Çünkü içerisinde şeker bulunmadığı halde kullanılacak doğal meyvelerin vermiş olduğu mayhoş bir tatlılık olacaktır. Sadece diyabetli olan kişiler için değil gebe anneler, bebekler ve sağlığına düşkün kişiler içinde tavsiye edilir.

Malzemeler
  • 8 tane fazla büyük olamayacak şekilde orta boylu tatlı elma ( Golden, Starking ve Amasya elması daha iyi olacaktır. Fakat tercih sizin.)
  • 3 tane orta boylu ayva (1 kg civarında olacaktır. Ayrıca ayvalarımız farklı cinslerde olmamalıdır. Çünkü tadı bozulabilir.)
  • 1/3 çay kaşığı oranında liman tuzu olmalıdır.
  • Kişinin arzusuna göre reçelin içerisine 2 ya da 3 tane kakule tohumu yahut bir dilim kadar zencefil. (zencefilin taze olmasına dikkat edilmelidir.)
  • Katı meyve suyu sıkacağı
Diyet Reçelin Yapışı

Öncelikle elmalar çok temiz bir şekilde yıkayalım. 1-2 dakika sirke suyunda yıkanması bütün mikropları öldürür ve daha hijyenik olur fakat bu isteğe bağlıdır. Yıkanan elmaları bıçak yardımıyla dörde bölüp ortasındaki çekirdekli kısımı çıkarın ve katı meyve suyu sıkacağına koyup suyunu sıkın. Bu işlemin sonunda elmalar biraz köpürecek tir bunu önlemek için bir süzgeçten yardım alabilirsiniz böylece köpükler eriyecektir. Bu 8 adet elmadan yaklaşık olarak 750-800 ml su çıkmaktadır. Daha sonra ayvalar yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Kurulama işlemi bittikten sonra kabuklarını soyulmalı ve elmalarda yapıldığı gibi ayvalar da dörde bölünüp ortasındaki çekirdekli kısım çıkarılmalı fakat bu çekirdeklerin bir kısmı ayvanın jöle kıvamını almasını sağladığından hepsi çıkarılmamalıdır. Bu çekirdekler isteğe göre kakule tohumları ile ince bir beze konulup bağlanabilir. Daha sonra elde ettiğimiz bu elma suyunu bir tencereye koyalım. (bu tencere bakır olursa daha iyi olur.) Orta bir ateşte yaklaşık yarım saat kaynatın. (bu işlemden dolayı elmanın içinde bulunan fazla su buharlaşacaktır ve hafif jöle kıvamına gelecektir.)

Elma suyunuz kaynarken bir yandan da küçük küçük kestiğiniz ayvaları ve ince bir beze sardığınız kakuleyi başka bir tencereye koyarak üzerine yaklaşık 1 bardak kadar su ekleyin. Başlangıçta orta derecede daha sonra ise kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatın. Ayvalar kaynamış ise tencerenin dibinde kalmış olan suyu jöle kıvamına gelmiş olan elma suyunun üzerine koyun, bir süre de bu şekilde kaynayacaktır. Böyle 20-25 dakika kadar kısık bir ateşte pişirin. Ayrıca karıştırırken tahta kaşıktan yardım almalısınız çünkü reçelinizin içerisinde şeker olamadığı için daha yayvan bir harç bulunacaktır ve tahta kaşık ile bu kıvamı zedelememiş olursunuz. Harcımızın rengi istediğimiz kıvama geldiyse 1/3 oranındaki limon tuzunu da ekleyin ve bir kez daha karıştırın 1-2 dakika sonrasında ateşini kapatabilirsiniz. Soğumasını beklemeden önceden yıkayıp kurulamış olduğunuz kavanozlara sıcakken koyun ve kapağını sıkıca kapatıp ters bir şekilde çevirin. Böyle şekersiz şekilde yapılan reçeller çok çabuk bozulmaktadır.(buzdolabında olsa bile) Bu sebepten ötürü az az yapıp çabuk bitirin. Kısacası raf ömrü çok kısadır. Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 25.11.2018 03:47:04

Diyet Reçel Yapımı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Diyet Reçel Yapımı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend...
Ham İncir Reçeli
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini...
Karadut Reçeli
Karadut Reçeli
Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm...
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Reçel Nasıl Saklanır
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Kırmızı Erik Reçeli
Oktay Usta Kayısı Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Oktay Usta Çilek Reçeli
Kozalak Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Kiraz Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Şekersiz Reçel
Erkek İncir Reçeli
Kivi Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Limon Reçeli
Muz Reçeli
Karpuz Reçeli
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Dağ Çileği Reçeli
Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Kuru İncir Reçeli
Popüler İçerik
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta Çilek Reçeli
Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli
Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018