recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır, Vişne çok faydalı bir meyve olup, içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri gibi günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındırır. Aynı zamanda yüksek oranda içermiş olduğu Beta-karoten de güçlü bir antioksidandır. Potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum da içerdiği yararlı minerallerden bazılarıdır. Bu kadar faydalı olan bu meyve yazın kolaylıkla bulunabileceği halde, kışın da bu faydalardan mahrum kalmamak için reçel ya da marmelat gibi ev yapımı ürünlere dönüştürülerek, vişneyi uzun süre saklama imkanına kavuşulur. Kiraza göre daha az şeker içermesi de formunu düşünenler için vişnenin kazandığı bir artı puandır. Bu lezzetli ve faydalı meyveden nasıl kolaylıkla reçel yapılacağı aşağıda adım adım anlatılmıştır.

Vişne Reçeli Gerekli Malzemeler
  • 2 kg vişne
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ya da orta boy bir limonun yarısının suyu
Vişne Reçeli Nasıl YapılırVişne Reçeli Yapımı

Reçelin yapılacağı akşam vişneler, önce bol suda bekletilerek  ve ardından kabuklarında bulunabilecek bazı zirai ilaç kalıntıları ve tozlardan arındırılmak üzere akan su altında iyice yıkanır. Ardından saplarından ve artık her markette kolaylıkla bulunabilen çekirdek çıkarıcı yardımıyla ya da bu alet mevcut değilse elle çekirdeklerinden ayrılır. Bu işlem için bükülmüş bir tel parçası da kullanılabilir. Artık sadece etli kısımları kalan vişne meyvelerinin reçelin kaynatılacağı kaba alınması işlemine geçilebilir. Bu işlem, kaba bir sıra vişne dökülmesi ve üzerine serpilen bir miktar şekerin ardından bu şekilde devam edilen bir sıralamayla vişne ve şeker bitinceye kadar sürdürülür. Akşam hazırlanan bu karışımın ağzı kapatılarak sabaha kadar bekletilir. Sabah ilk iş olarak bu bileşim ağır ateşte kaynamaya alınır.

Kıvam aldığı izlendiğinde limon tuzu ya da limon suyu eklenerek bir müddet daha pişirilir. Bir kaşık yardımıyla suyunun koyulaşıp koyulaşmadığı izlenir. Eğer kıvamı yoğunlaştı ise altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan reçel önceden yıkanmış ve kuru olduğundan emin olunan kavanozlara konup, ağızları bir tülbent parçasıyla bağlanır. Bir iki gün bu şekilde soğuyan reçel kavanozlarının kapakları sımsıkı kapatılarak, yapılan vişne reçeli uzun süre muhafaza edilebilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:01:07

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Vişne Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017