Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuru Kayısı Reçeli

Kuru Kayısı Reçeli

Kuru kayısı reçeli, olabilecek en lezzetli ve pratik reçeller arasında yer almaktadır. Kuru kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında yer almaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçelleri evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kültürümüzde büyük bir öneme sahip kayısı aynı zamanda birçok sağlık açısından faydalı olup, önemli bir yere sahiptir. Kuru kayısı, yaş kayısının faydalarının neredeyse tamamını kendisinde bulundurmasının yanı sıra kuru kayısıya özel faydaları da bulunmaktadır. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir, böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır, beynin düzenli olarak çalışmasını sağlar ve kan yapımını arttırarak, kansızlığı engeller gibi faydalar sadece birkaçıdır.

Kuru kayısı reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gram kuru kayısı
  • 2,5 su bardağı silme şeker
  • Yarım limonun suyu
Kuru kayısı reçeli tarifi hazırlanışı; kuru kayısıları ilk önce güzelce yıkayıp daha sonra derin bir tencere içinde üzeri su ile kapanana kadar su ilave ettikten sonra ocak üzerinde orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın ve daha sonra güzelce süzün. Süzdükten sonra haşlanan kayısıları dilimleyerek tekrar tencereye alınır. Üzerini iki parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyerek kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynatın. Reçel yapımında sık rastlanan sorunlardan biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının 1-1,5 katı olması gerekir.

Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine ya da küflenmesine sebep olmaktadır. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır. Reçel kıvamı aldıktan sonra bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Kuru kayısı reçelini sıcakken kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirin. Bir gün boyunca ters bir şekilde hiç hareket ettirmeden bekletin. Bir gün sonunda kavanozu düz yaparak istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız tavsiye edilir. Yapımı oldukça kolay, pratik ve çok lezzetli bir tariftir.

Afiyet olsun.


  • Son Güncelleme : 12.07.2023 01:50:18
    Kuru Kayısı Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
    Facebook Twitter Pinterest whatsapp
    Kuru Kayısı Reçeli Yorumları
    şifre

    0 Yorum Yapılmış "Kuru Kayısı Reçeli"

    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
    Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
    Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
    Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
    Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
    Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
    Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
    Taze Kayısı Reçeli
    Taze Kayısı Reçeli
    Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçelgenel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bende...
    Ham İncir Reçeli
    Ham İncir Reçeli
    Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
    Çilek Reçeli Kıvamı
    Çilek Reçeli Kıvamı
    Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip, reçelin orta kısmından parmağımız yard...
    Reçel Nasıl Saklanır
    Reçel Nasıl Saklanır
    Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ...
    Karadut Reçeli
    Karadut Reçeli
    Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken...
    Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
    Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
    Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzerini süslemek amac...
    Kırmızı Erik Reçeli
    Kırmızı Erik Reçeli
    Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırmızı ...
    Oktay Usta Kayısı Reçeli
    Oktay Usta Kayısı Reçeli
    Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah...
    Beyaz Dut Reçeli
    Beyaz Dut Reçeli
    Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
    Reçel Neden Şekerlenir
    Reçel Neden Şekerlenir
    Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. Bu h...

     

    Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
    Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
    Taze Kayısı Reçeli
    Ham İncir Reçeli
    Çilek Reçeli Kıvamı
    Reçel Nasıl Saklanır
    Karadut Reçeli
    Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
    Kırmızı Erik Reçeli
    Oktay Usta Kayısı Reçeli
    Beyaz Dut Reçeli
    Reçel Neden Şekerlenir
    Oktay Usta Çilek Reçeli
    Kozalak Reçeli
    Şekersiz Çilek Reçeli
    Kiraz Reçeli
    Yeşil Erik Reçeli
    Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
    Şekersiz Reçel
    Erkek İncir Reçeli
    Kivi Reçeli
    Yabani İncir Reçeli
    Limon Reçeli
    Muz Reçeli
    Karpuz Reçeli
    Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları
    Dağ Çileği Reçeli
    Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır
    Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
    Kuru İncir Reçeli
    Popüler İçerik
    Oktay Usta Çilek Reçeli
    Oktay Usta Çilek Reçeli
    Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard...
    Kozalak Reçeli
    Kozalak Reçeli
    Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök...
    Şekersiz Çilek Reçeli
    Şekersiz Çilek Reçeli
    Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ...
    Kiraz Reçeli
    Kiraz Reçeli
    Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ...
    Yeşil Erik Reçeli
    Yeşil Erik Reçeli
    Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h...
    Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
    Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır
    Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi...
    Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
    Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
    Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
    Taze Kayısı Reçeli
    Ham İncir Reçeli
    Çilek Reçeli Kıvamı
    Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
    Hakkımızda
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Son Forum Konuları
    Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
    Yardım Sayfaları
    Hakkımızda
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ağustos - 2023