Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Hamsi Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Reçeli

Hamsi Reçeli Nedir?

Hamsi reçeli, Karadeniz mutfağının sıra dışı ve yaratıcı lezzetlerinden biridir. Genellikle hamsi ile yapılan yemekler tuzlu ve ana yemek olarak tüketilirken, bu tarif hamsiyi tatlı bir formda sunmayı hedefler. İlk duyduğunuzda şaşırtıcı gelebilir, ancak Karadeniz mutfağının zenginliği ve çeşitliliği, bu tür yenilikçi tariflerin ortaya çıkmasına olanak tanır. Bu yazıda, hamsi reçelinin nasıl yapıldığını ve hangi malzemelerin kullanıldığını detaylı bir şekilde öğreneceksiniz.

Hamsi Reçeli Malzemeleri

  • 250 Gram hamsi
  • 2 Su bardağı su
  • 5 Tane yumurta
  • 250 Gram un
  • 1 Çay kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 Limonun çeyreğinin suyu
  • Yarım fincan fındık
  • Yarım fincan yeşil fıstık
  • 1 Su bardağı zeytinyağı

Hamsi Reçeli Jöle Malzemeleri

  • 100 Gram ahududu
  • 1 Tane muz
  • 1 Tane portakal
  • 1 Tane şeftali
  • 1 Tane kırmızı elma
  • 300 Gram şeker
  • 2 su bardağı kadar su

Şerbeti İçin

  • Yarım kilo toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu

Hamsili Reçeli Nasıl Yapılır?

Hamsileri kılçıklarını çıkararak temizleyin. Daha sonra yıkayıp süzülmeye bırakın. 2 Su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynamaya başladığında un ve tuzu karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak yedi dakika kadar pişirin. Ardından bir çay kaşığı zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve hamuru soğumaya bırakın.

Hamur soğuduktan sonra bir kabın içine alıp üzerine yumurtaları kırın ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte gibi içini açıp hamsileri tek tek yerleştirin ve ağzını kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra zeytinyağında hamurları kızartın. Bu arada şerbeti hazırlayın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra çıkarın.

Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın ve bir tencereye alın. Su ve şekeri ekleyip pişirin. Hazırlanan jöleyi hamurların üzerine dökün ve en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin. Üzerini süslemek için fındık ve fıstıkları kullanın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Güncel

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Muz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır?

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Gülü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri