recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Turunç Reçeli

Turunç Reçeli, Turunç Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerde ve Güneydoğu Asya kıyılarında yetişen bu meyve rengi ve şekli ile portakala benzer ancak acımsı tadı ile portakaldan ayrılır. Bu meyve turunçgiller (portakal, mandalina, limon, greyfurt) ailesine mensuptur ve kışın yapraklarını dökmez. Turunç Reçeli, portakala benzeyen Akdeniz meyvesi olan turunç ile yapılan ve genellikle kahvaltılarda tercih edilen bir reçeldir.

Trunç Reçeli İçin Malzemeler
  • 10 adet orta boy turunç
  •  1 kg şeker
  •  Yarım limon suyu
  •  Bir adet limon tuzu
  •  5 su bardağı su
Turunç Reçeli Yapılışı

Turunçların kabukları en dış yüzeyi ince bir tabaka şeklinde rendelenir. Bu sayede dış yüzeyde bulunan asit ve ekşiliğin geçmesi sağlanır ancak dış kabuğun tamamı rendelenmemelidir çünkü bu kabuk reçele aroma katmaktadır. Turunçlar yıkanıp uzunlamasına eşit parçalara bölünür ve kabukları portakal soyar gibi soyulur. Rulo şeklinde sarılan turunç kabukları yorgan iğnesi ile rulolar açılmayacak şekilde ipe dizilir ve ipler sıkıca düğümlenir. İpe dizilen turunç kabukları büyük bir tencere içinde yaklaşık yirmi dakika kaynatılarak haşlanır.

Yumuşayan turunç kabukları kaynar sudan alınarak üzerini basacak kadar soğuk suyun içerisinde bir müddet bekletilir. Soğuk suda bekletme işlemi su her gün değiştirilerek yaklaşık üç gün boyunca devam eder ve böylece kabukların acı tadı giderilmiş olur. Suda bekletme işleminin ardından kabuklar yıkanarak şeker ve suyun olduğu tencereye koyulur. Kabuklar tencereye alınmadan önce şeker ve suyun kaynaması gerekmektedir. Turunç kabukları şerbetin içinde kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika kaynatılır. Şerbet akıcılığını kaybedene yani reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatma işlemi devam eder. Kıvama gelen reçelin üzerine limon suyu ve limon tuzu da ilave edilerek bu şekilde yaklaşık beş dakika daha kaynatılır. Ilıyan reçel üzerine kağıt peçete konularak üzerinde biriken köpük alınır. Reçel soğuduktan sonra ipleri çıkarılarak kavanozlara yerleştirilir. Reçeli ağzı kapalı ve serin bir yerde muhafaza etmekte fayda vardır.
Turunç Reçeli
Turunç Reçeli Yapımında Püf Noktalar
  • Dış kabuğun tamamen rendelenmesi reçelin aromasının yok olmasına neden olur.
  • Limon kullanılmayan reçel zaman içinde şekerlenir ve küflenir.
  •  Turunçlar soyulduktan sonra en az üç gün suyu değiştirilerek soğuk su içinde bekletilmelidir aksi halde kabuklarda ki acı tat gitmez ve reçele geçer.
  •  Turunç kabuklarını ipe dizerken kullanılan ip mümkünse naylon ve özellikle renksiz olmalıdır aksi halde ipin boyası meyvenin kabuklarına geçer.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:57:45

Turunç Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Turunç Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017