recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Pekmezli Kabak Reçeli

Pekmezli kabak reçeli, yapılması zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetlidir. Tüm emeklerinize değecek bir reçel tarifidir. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçeller bir kaç küçük püf noktası ile evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Reçel yapımında sık rastlanan problemlerden biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının 1,5 katı olması gerekir. Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az yada çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine yada küflenmesine sebep olmaktadır. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir. Pekmezli kabak reçeli yapımına başlayalım ve malzemelerine bir göz atalım.

Pekmezli kabak reçeli tarifi için gerekli malzemeler;
  • 1 kilogram kış kabağı
  • Bir su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu 
  • 5 veya 6 adet karanfil
Pekmezli kabak reçeli hazırlanışı; 

İlk önce kış kabağının kabuklarını soyduktan sonra derince bir kap içerisinde yıkadıktan sonra güzelce süzdükten sonra kuş başı büyüklüğünde doğrayın. Doğradığınız kabakları derin bir tencere içine alıp, şekeri üzerine döküp alt üst olarak harmanlayarak karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak bir gece boyunca bekletin. Bir günün sonunda tencere içine karanfilleri ilave edip ocak üzerinde kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Kabaklar pişmeye başlayınca üzerine limon suyu ilave edin. En son bir su bardağı pekmezi ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Pekmezli kabak reçeline kesinlikle su ilave edilmemektedir, kabağın kendi suyu yeterli olmaktadır. Sıcakken kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatarak, kavanozu ters çevirin. Ters bir şekilde bir gün boyunca hareket ettirmeden bekletin. Ters olarak bekletildiği aşamada üzerini bir örtü ile mutlaka örtmelisiniz. Bir gün sonunda düz olarak istediğiniz bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pekmezli kabak reçelinin faydaları;
  • İdrar söktürür, idrar tutukluğunu gidererek ödem oluşmasını engeller.
  • Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.
  • Erkek sağlığına faydalıdır, prostattan meydana gelen şikayetleri giderir.
  • Mide ve bağırsakları yumuşatarak, dolaşım sistemini çalıştırarak, kabızlığı giderir.
  • Basuru olanlar için faydalıdır.
  • Kan yapıcı özelliği vardır.
  • Vücuda kuvvet verir ve enerji sağlar.
  • İştah açar kilo almaya yardımcı olur.

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:59:05

Pekmezli Kabak Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pekmezli Kabak Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017