Rendelenmiş Ayva Reçeli Ayva reçeli, reçel çeşitleri arasında oldukça bilinen ve sevilen bir çeşittir. Eşsiz lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan ayva reçeli, özellikle rendelenmiş olarak hazırlandığında sofralara ayrıcalık katar. Marketten alınan kavanozların aksine, kendi ellerinizle ve emeğinizle yaptığınız rendelenmiş ayva reçeli, çok daha lezzetli ve özel olur. Bu makalede, lezzet ve kıvam açısından mükemmel bir rendelenmiş ayva reçeli tarifi sunacağız. Kendi ellerinizle hazırladığınız bu reçeli, ailenize ve sevdiklerinize sunarak kahvaltı sofralarınıza ayrı bir tat katabilirsiniz. Rendelenmiş Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Rendelenmiş Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? İlk olarak ayvaları bol su ile yıkayın. Daha sonra ayvaları derin bir kabın içerisine rendeleyin. Ayva çekirdeklerini de rendelenmiş ayva içerisine ilave edin. Toz şekeri rendelenmiş ayvanın üzerine serpiştirerek yaklaşık 15 dakika bekletin. Bu süre sonunda rendelenmiş ayvayı orta büyüklükte derin bir tencereye koyarak ocağın altını açın. Üzerine malzemeler kısmında belirtilen ölçüde su ilave edin. Orta hararetteki ateşte ara ara karıştırarak ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvalar kaynama aşamasına gelince ocağın altını kısın ve kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Tencere içerisindeki ayvalar yumuşayıp hafif koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve biraz karıştırın. Yaklaşık 4 dakika kadar limon suyunu ekledikten sonra kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Kıvam alan reçeli tencerede hafif soğutun. Soğuyan reçeli cam kavanozlara alarak kapaklarını sıkıca kapatın. Artık rendelenmiş ayva reçeliniz hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |