Ayva Reçeli Oktay Usta
26 Haziran 2024

Ayva Reçeli Oktay Usta


Ayva, mayhoş tadıyla bilinen ve kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. İçeriği bakımından oldukça faydalı olan ayva, özellikle gelişim çağındaki çocukların sağlıklı büyümelerine katkı sağlar. Ayrıca, akciğer, kalp, bağırsak, mide, boğaz, göz ve ağız hastalıklarına iyi gelir. Faydaları saymakla bitmeyen ayva, cildi temizler ve tırnakları parlatmada da kullanılır. Bu meyvenin reçeli de oldukça lezzetlidir ve birçok kişi tarafından tercih edilir. En iyi sonuç alınan ayva reçeli tariflerinden biri de Oktay Usta'nın tarifidir. Bu yazıda, Oktay Usta'nın tarifine göre ayva reçeli nasıl yapılır, adım adım anlatacağız.

Güzel Bir Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört kilogram ayva
  • Ayva çekirdeği
  • Üç kilogram toz şeker
  • İki adet limon
  • Bir tatlı kaşığı karanfil
  • Bir litre su
  • Reçeli kaynatmak için büyük bir tencere
  • Hazırlanan reçeli koymak için bir adet kavanoz

Ayva Reçelinin Oktay Usta'nın Tarifine Göre Yapılışı

Ayva reçeli için gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra yapım işlemine geçiyoruz. Öncelikle, dört kilogram ayvayı iyice yıkayarak temizliyoruz. Temizlediğimiz ayvaları soyup küp şeklinde doğradıktan sonra bir kabın içine alıyoruz.

Bir kabın içine bir miktar limon tuzu koyup üzerine kaynatılmış soğuk su ilave ediyoruz. Doğradığımız ayvaları bu limonlu suyun içerisine aktarıyoruz. Ayvaları bir süre beklettikten sonra henüz kararmadan sudan çıkarıyoruz ve geniş bir kaba alıyoruz. Ayvaların içine bir miktar ayva çekirdeği ekliyoruz. Önceden ayarladığımız bir litre suyu kaynatıp ayvaların üzerine döküyoruz ve 25 dakika boyunca kaynatıyoruz.

Kaynayan karışımın içine önceden hazırladığımız üç kilogram toz şekeri ve bir tatlı kaşığı karanfili ekliyoruz. Şeker eridikten sonra, iki adet limonun suyunu sıkarak kaynamakta olan reçele ilave ediyoruz ve biraz daha pişiriyoruz. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Reçelin Kavanoza Aktarılması ve Saklanması

Reçelin pişirme işlemi bittikten sonra, reçeli koyacağımız kavanozun kuru ve temiz olmasına dikkat ediyoruz. Eğer kavanoz ıslaksa hemen kurutup iyice kuruduğundan emin olduktan sonra reçeli kavanoza aktarıyoruz. Reçel iyice soğumadan kapağını kapatmıyoruz. Soğuyan reçelin üzerinde oluşan hava köpüklerini, reçelin küflenmesini ve bozulmasını önlemek için kağıt havlu ile alıyoruz. Reçelin kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatmadan önce, kavanozun üzerine hava geçişini önleyecek kağıt ya da naylon kapatıyoruz. Bu sayede reçelin bozulma, küflenme ve şekerlenme gibi sorunlarını önlemiş oluruz. Hazır olan ayva reçelimizi serin ve ışık almayan bir ortamda muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun.

Ayva Reçeli Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Güncel

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Domates Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Erkek İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaş İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?

Süt Reçeli Nerede Kullanılır?