Cevizli İncir Reçeli Cevizli incir reçeli, hem kahvaltı sofralarının baş tacı hem de çocukların severek tüketeceği son derece faydalı bir enerji deposudur. Farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız, size önerebileceğim müthiş bir tat olarak cevizli incir reçelini denemenizi tavsiye ederim. Ceviz ve incirin faydaları saymakla bitmez ve bu iki malzemenin muhteşem uyumu dikkatleri üzerine çeker. Ceviz ve incir, birbirine yakışan ve akıllarda bütünleşmeyi başarmış bir lezzettir. İster kuru incirin arasına ceviz koyun, ister keklerinizin içine serpiştirin, her iki şekilde de harika bir lezzet elde edersiniz. Cevizli İncir Reçelinin Faydaları Nelerdir? Cevizli incir reçeli, cevizin içeriğinde bulunan kemik gelişiminde etkili kalsiyum, kan yapıcı demir, magnezyum, fiziksel ve zihinsel gelişimin olmazsa olmazı çinko, zekâ gelişimini etkileyen omega 3 ve omega 6 gibi besin öğelerini içerir. Ayrıca ceviz, protein bakımından son derece zengindir. Göz sağlığına ve göz bozukluklarına iyi gelen fosfor da cevizin içinde bulunur. Ceviz, anlama yeteneğini artırır ve dikkat dağınıklığını yok eder. Cevizin kendisi kadar kabuğu da çok faydalıdır. Cevizli incir reçelinde, ceviz kadar incirin de faydaları saymakla bitmez. İncir, içerdiği magnezyum ve K vitamini sayesinde kemikleri ve iskelet sistemini güçlendirerek dış etkenlere karşı kolayca deforme olmasını önler. İncirdeki potasyum, kan basıncını düzenler ve tansiyonu dengeler. Günümüzde ekmek arası, dürüm gibi bol yağlı sağlıksız yiyeceklerin tüketiminin artmasıyla obezite ve yüksek tansiyon yaygınlaşmıştır. Günümüz hastalığı haline gelen yüksek tansiyona incirle çözüm bulabilirsiniz. Kalori bakımından da ideal olduğu için diyet yapan kişiler gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Cevizli İncir Reçeli Malzemeleri
Cevizli İncir Reçeli Nasıl Yapılır? Kurutulmuş incirleri isteğe göre bütün ya da gelişi güzel bölünmüş şekilde yapmanız mümkündür. İncirleri derince bir tencereye alalım. İncirlerin üzerine toz şekerin tamamını boşalttıktan sonra ağzını kapayarak kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirelim. Şeker eridikten sonra tencerenin kapağını açarak kısık ateşte 90 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişme işlemi tamamlanınca iri dövülmüş cevizleri ekleyip yaklaşık 1 saat kadar daha pişirin. Cevizler küçük olsun istiyorsanız robotta çekebilirsiniz. Pişme derecesini kontrol etmek için bir çay tabağına bir miktar alarak soğuduktan sonra kıvamına bakabilirsiniz. Afiyet olsun. |