Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Şekersiz Ayva Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Ayva Reçeli

Ayva, gülgiller familyasından, iri çiçekli, beyaz ve pembe yaprakları tüylü, orta yükseklikte bir ağaçta yetişen sarı renkli bir meyvedir. Türkiye, dünya genelinde ayva üretiminde birinci sırada yer almaktadır. Ayvanın yaprakları kozmetik ve sanayide, tıp alanında ise ilaç yapımında kullanılmaktadır. Aynı zamanda meyvesi ile reçel, jel, meyve suyu ve marmelat yapılmaktadır. Günümüzde ayva reçeli de oldukça fazla tüketilmektedir.

Şekersiz Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet büyük boy ayva
  • 1.5 kg elma
  • 1 adet karanfil
  • 1 parça kabuk tarçın

Şekersiz Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını, çekirdeklerini ve kullanılamayacak tüm kısımlarını bir tencereye yerleştiriniz. Bu çekirdek ve kabuklar, pektin içerdiklerinden dolayı reçele renk ve kıvam vermesi açısından önemlidir. Ayvaları iyice rendeleyiniz. Dilerseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz, ancak rendelemek daha iyi sonuç verecektir.

Ardından, elmaların suyunu sıkınız. Kabukların bulunduğu tencereye, kabukların rahat geçeceği kadar elma suyu ekleyiniz. Elma sıkarken çıkan elma kabuklarını da tencereye ekleyebilirsiniz, ancak posasını eklemeyiniz. Kabuklar iyice yumuşayana ve kıvamlı bir su elde edene kadar kaynatınız.

Üzerine rendelenmiş ayvaları ekleyiniz ve kısık ateşte pişiriniz. Ayvalar elma suyunu çektiğinde, kabukları kaynattığınız suyu süzerek ekleyiniz. Ardından karanfil ve tarçın ekleyerek biraz daha kaynatınız. Şekersiz ayva reçeli hazır olduğunda kavanozlara doldurup buzdolabınızda saklayınız.

Ekstra Bilgiler

Reçelinizi daha aromalı hale getirmek için vanilya çubuğu veya limon kabuğu ekleyebilirsiniz. Pişirme sürecinde, reçelin kıvamını kontrol etmek için ara sıra karıştırmayı unutmayınız. Ayrıca, reçeli saklarken kavanozların steril olmasına dikkat ediniz. Bu, reçelin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek Reçeli Kıvamı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Güncel

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri