Süt Yumurta Reçel Süt, yumurta, reçel, kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü 3 yiyecek de vücudumuz için gerekli olan çok önemli vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Sütten başlayacak olursak süt doğada bulunabilecek en yararlı içeceklerden birisidir. Yapısında sahip olduğu yoğun miktardaki protein sayesinde kemiklerin güçlenmesine ve çocuklarda boy uzamasına yardımcı olma konusunda eşsiz bir içecektir. İleri yaşlardaki bayanlarda sıkça görülen kemik erimesi hastalığına karşı bire birdir. Sadece bayanlar için değil erkekler içinde bu durum geçerlidir. Çünkü ileride yaşlılarda sıkça görülen kambur hastalığının önüne de bolca süt tüketimi ile geçilebilir. Ayrıca en ufak bir fiziksel temasta bile kemikleri kırılabilen insanlar için de süt önemlidir. Çünkü süt belirttiğimiz gibi yapısında bulunan bazı vitamin ve mineraller sayesinde kemikleri güçlendirerek daha fazla dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Yumurtaya gelecek olursak yumurta da kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Hem beyazıyla hem de sarısıyla vücudumuz için enerji ve protein kaynağıdır. Yumurtanın beyazı tüketildiği takdirde böbrek çalışması daha düzenli ve sağlam bir şekilde devam eder. Yapısında bulunan çeşitli vitamin mineraller sayesinde kanın süzülmesi daha kolay olur ve idrar atımı daha rahat olur. Ayrıca böbreklerin yapısında bulunan nefronların daha sık aralıklarla yenilenmesini sağlar. Sarısına gelecek olursak yumurtanın sarısı yenildiği takdirde kulaklardaki işitme kaybını sıfıra kadar indirebilmektedir. Çünkü yapısındaki mineral ve vitaminler sayesinde orta kulak yolunda bulunan işitme kaybı sebebi bakterilerin hızlıca yok edilmesini sağlamaktadır. Reçele gelecek olursak reçel hem yapması zahmetli hem de bir o kadar yenilmesinden de ayrı bir zevk alınan yiyeceklerdendir. Reçeller özellikle vücudun ihtiyacı olan şeker ihtiyacını karşılamada bulunmaz bir yiyecektir. Ama fazla tüketimi halinde de pankreasın fazla insülin hormonu salgılamasına sebep olacağından vücudun bazı dengelerini de bozacağı da unutulmamalıdır. Yukarıda belirtilen gerçeklerin ışığında anlaşılıyor ki süt, yumurta ve reçelin vücudumuz için ayrı bir önemi vardır. Bu 3 yiyeceği de kahvaltı sofralarımızdan eksik etmeyerek gerektiğince tüketerek daha sağlıklı bir hayat sürdürebiliriz.
Son Güncelleme : 04.12.2018 06:15:30 Süt Yumurta Reçel ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Süt Yumurta Reçel" 1 yıldır babaannemde şeker hastalığı başladı. Kendisinin sık sık kahvaltıda reçel tükettiğini görüyorum. Şeker hastaları için reçel tüketilmesi sorun yaratır mı? Ne kadar miktarda tüketmeleri gerekiyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Neciyullah . 23.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Uraltan : Merhaba, şeker hastası olan insanların doğal bile olsa şekerli besinler tüketmesi ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Özellikle reçeller sonradan şekerlendirilmiş olduğu için şeker hastalarının bir küçük çay kaşığından fazla tüketmesi sakıncalı olmaktadır. İlerlemiş şeker hastası olan insanların bir çay kaşığı yemesi bile sorun olabilir. 11.09.2018 23:25:27 Uyarel : Merhabalar şeker hastaları için reçel tüketilmesi sakıncalıdır. İlla tadına bakmak istiyorsa çatalın ucu ile tadına bakmaları tüketilebilir. Geçmiş olsun. 28.08.2018 17:36:52 |  | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad... |  | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de... |  | Taze Kayısı Reçeli | Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend... |  | Ham İncir Reçeli | Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz... |  | Çilek Reçeli Kıvamı | Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard... |  | Reçel Nasıl Saklanır | Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini... |  | Karadut Reçeli | Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılı... |  | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri... |  | Kırmızı Erik Reçeli | Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm... |  | Oktay Usta Kayısı Reçeli | Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulunmaktadır. Oktay usta o hünerli ellerini kayısı reçeline de yansıtarak yeteneğini bir kez dah... |  | Beyaz Dut Reçeli | Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet... |  | Reçel Neden Şekerlenir | Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ... | | | Reçel Katı Olursa Ne Yapılır | | Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır | | Taze Kayısı Reçeli | | Ham İncir Reçeli | | Çilek Reçeli Kıvamı | | Reçel Nasıl Saklanır | | Karadut Reçeli | | Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır | | Kırmızı Erik Reçeli | | Oktay Usta Kayısı Reçeli | | Beyaz Dut Reçeli | | Reçel Neden Şekerlenir | | Oktay Usta Çilek Reçeli | | Kozalak Reçeli | | Şekersiz Çilek Reçeli | | Kiraz Reçeli | | Yeşil Erik Reçeli | | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır | | Şekersiz Reçel | | Erkek İncir Reçeli | | Kivi Reçeli | | Yabani İncir Reçeli | | Limon Reçeli | | Muz Reçeli | | Karpuz Reçeli | | Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları | | Dağ Çileği Reçeli | | Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır | | Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır | | Kuru İncir Reçeli | Popüler İçerik | Oktay Usta Çilek Reçeli Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılard... | Kozalak Reçeli Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren ök... | Şekersiz Çilek Reçeli Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. ... | Kiraz Reçeli Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az ... | Yeşil Erik Reçeli Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk h... | Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi... | |