Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli

Havuç reçeli, ülkemizde bolca tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez bir besin türüdür. Havuç, kolayca elde edilebilen bir sebze olduğundan, havuç reçeli de ulaşılabilir bir gıda maddesi haline gelmektedir. Havuç reçelinin yapılışı oldukça kolaydır ve herkes evinde rahatlıkla yapabilir. Son derece sağlıklı bir besin kaynağı olan havuç reçeli satın alınırken önceliği ev yapımı havuç reçellerine vermeliyiz. Şimdi havuç reçelinin faydalarını inceleyelim:

Havuç Reçelinin Faydaları

  • Havuç reçelinin kalorisi oldukça düşüktür, ancak uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Bu nedenle zayıflamak isteyen kişiler çekinmeden bu besini tüketebilir.
  • Sindirim sistemine ve karaciğere yardımcı olur, bu nedenle kabızlık sorununu önler.
  • Havuç, cildi güzelleştirir. Bu nedenle havuç reçelinin de cilt üzerinde olumlu etkileri olacaktır.

Faydalarını bu şekilde sıraladığımız havuç reçelinin tarifini de şöyle tanımlayabiliriz. Havuç reçeli, daha önce de belirttiğimiz gibi ulaşılması ve yapımı oldukça kolay bir reçel türüdür. Herkes rahatlıkla evinde yapabilir.

Havuç Reçelinin Malzemeleri

  • 4 kilogram havuç
  • 3 kilogram toz şeker
  • 1,5 adet limon suyu ve limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • 1,5 adet portakal suyu
  • 4 adet çubuk tarçın
  • 15 su bardağı su

Havuç Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle elimizde bulunan tüm havuçları soyarak kabuklarından ayıralım. 15 su bardağı suyu, elimizdeki şekerle karıştırarak geniş bir tencereye koyun ve pişerken sürekli olarak karıştırın. Şerbetli su koyulaşmaya başladığında tarçınları içine ekleyin. Daha sonra şerbet kıvamını alan karışıma soyduğumuz havuçları ekleyerek ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak havuçların şerbeti çekip yumuşayana kadar pişirin. Limon ve portakal suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu tencereye ekleyerek tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 7-8 dakika daha kaynatın. Önceden attığımız tarçınları içinden çıkararak yaptığımız havuç reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra cam kavanozlarda, serin yerlerde muhafaza edin.

Tarifini bu şekilde anlattığımız havuç reçeli yapılırken üzerinde oluşan köpükleri kaşık veya benzeri araçlarla alın. Bu şekilde reçelinizin bozulmasını engellemiş olursunuz. Özellikle kış aylarında tüketilmesi sizi hastalıklardan koruyarak bağışıklık sisteminizi düzenler. Özellikle bebeklerin bu besini tüketmesi onlar için çok sağlıklıdır. Güzel bir kahvaltı besini olan havuç reçeli, sofralarımızı süslemektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Meğra

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben de havuç reçelini evde yapmayı denemek istiyorum ama şerbet koyulaşırken tarçınları eklemek gerektiğini bilmiyordum. Tarçın reçelin tadını nasıl etkiliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Meğra, tarçın reçele oldukça hoş bir aroma ve tat katıyor. Havuç reçelinin doğal tatlılığına hafif baharatlı ve sıcak bir lezzet ekliyor. Tarçın, şerbet koyulaşırken eklenirse, hem aroması daha iyi yayılır hem de reçelin genel lezzet profili daha dengeli olur. Denediğinizde, tarçının havuç reçeline kattığı bu güzel dokunuşu çok seveceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Oktay Usta Üzüm Reçeli

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Mandalina Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır?

Güncel

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Ayva Reçeli Kaç Kalori?

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Armut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hünnap Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kumkuat Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Kaç Kalori?

Reçel Kaç Kalori?

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Nektari Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Neden Şekerlenir?

Reçel Neden Şekerlenir?

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yabani İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri