Havuç Reçeli Havuç reçeli, ülkemizde bolca tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez bir besin türüdür. Havuç, kolayca elde edilebilen bir sebze olduğundan, havuç reçeli de ulaşılabilir bir gıda maddesi haline gelmektedir. Havuç reçelinin yapılışı oldukça kolaydır ve herkes evinde rahatlıkla yapabilir. Son derece sağlıklı bir besin kaynağı olan havuç reçeli satın alınırken önceliği ev yapımı havuç reçellerine vermeliyiz. Şimdi havuç reçelinin faydalarını inceleyelim: Havuç Reçelinin Faydaları
Faydalarını bu şekilde sıraladığımız havuç reçelinin tarifini de şöyle tanımlayabiliriz. Havuç reçeli, daha önce de belirttiğimiz gibi ulaşılması ve yapımı oldukça kolay bir reçel türüdür. Herkes rahatlıkla evinde yapabilir. Havuç Reçelinin Malzemeleri
Havuç Reçeli Nasıl Yapılır? Öncelikle elimizde bulunan tüm havuçları soyarak kabuklarından ayıralım. 15 su bardağı suyu, elimizdeki şekerle karıştırarak geniş bir tencereye koyun ve pişerken sürekli olarak karıştırın. Şerbetli su koyulaşmaya başladığında tarçınları içine ekleyin. Daha sonra şerbet kıvamını alan karışıma soyduğumuz havuçları ekleyerek ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak havuçların şerbeti çekip yumuşayana kadar pişirin. Limon ve portakal suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu tencereye ekleyerek tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 7-8 dakika daha kaynatın. Önceden attığımız tarçınları içinden çıkararak yaptığımız havuç reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra cam kavanozlarda, serin yerlerde muhafaza edin. Tarifini bu şekilde anlattığımız havuç reçeli yapılırken üzerinde oluşan köpükleri kaşık veya benzeri araçlarla alın. Bu şekilde reçelinizin bozulmasını engellemiş olursunuz. Özellikle kış aylarında tüketilmesi sizi hastalıklardan koruyarak bağışıklık sisteminizi düzenler. Özellikle bebeklerin bu besini tüketmesi onlar için çok sağlıklıdır. Güzel bir kahvaltı besini olan havuç reçeli, sofralarımızı süslemektedir. |
Meğra
12 Temmuz 2024 CumaBen de havuç reçelini evde yapmayı denemek istiyorum ama şerbet koyulaşırken tarçınları eklemek gerektiğini bilmiyordum. Tarçın reçelin tadını nasıl etkiliyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Meğra, tarçın reçele oldukça hoş bir aroma ve tat katıyor. Havuç reçelinin doğal tatlılığına hafif baharatlı ve sıcak bir lezzet ekliyor. Tarçın, şerbet koyulaşırken eklenirse, hem aroması daha iyi yayılır hem de reçelin genel lezzet profili daha dengeli olur. Denediğinizde, tarçının havuç reçeline kattığı bu güzel dokunuşu çok seveceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun!