recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir reçeli malzemelerini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşıyoruz. 

Olgun İncir Reçeli Tarifi Malzemeleri
  • 1.5 kilo olgun incir
  • 1 kilo toz şeker (yarım su bardağı eksik olabilir)
  • 4-5 tane limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaynatılmış ılık su
Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe incirleri iyice yıkayıp saplarını kesmek ile başlayın. Yıkadığınız incirleri suyunun akması için kuru bir bez üzerine koyun. Kuruladığınız incirleri ister ikiye ister dörde nasıl tercih ederseniz bölün. Uygun büyüklükteki tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Yalnız bu anlattığım kısmını bir gün önceden yada akşamdan yapıp, bekletmeniz gerekiyor. Şekerde bekleyen incir kendi suyunu da bırakacağı için hem kıvam olarak, hem lezzet olarak daha güzel bir reçel elde edeceksiniz. incirler yeteri kadar bekletildikten sonra üzerine yarım su bardağı kaynatılmış ve ılıtılmış suyu ekleyin ve ocağın altını yakın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. İncirlerin dağılmaması için karıştırmak yerine, tencereyi arada bir hafif hafif sallayın. Olgun incir reçeliniz kaynamaya yaklaştığında, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tekrar kaynamaya bırakın. Arada bir incirlerin dağılmayacağı şekilde karıştırın. Karıştıracağınız kaşık kesinlikle tahta olmalı ve kaşığınıza su değdirmemeye özen gösterin. Kaynama esnasında reçelinizin üzerinde köpüklenmeler olacaktır. Bir kaşık yardımı ile bu köpükleri almanızı öneririz. Reçelin üzerinde biriken köpükler alınmazsa reçelin lezzetini etkileyecektir. İncir reçeliniz uygun kıvama gelince, limon tuzunu koyun ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın. Reçeliniz hazır. Reçeli hemen tüketecekseniz kavanozlara doldurduktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Eğer uzun sürede kullanım amaçlı yapmış iseniz, sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatarak, ters çevirin. Reçel soğuduktan sonra serin ve güneş  almayan bir yere kaldırın. Bu şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Olgun incir reçelimiz hazır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 16:34:13

Olgun İncir Reçeli Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Olgun İncir Reçeli Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017