recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Isparta Gülü Reçeli

Isparta gülü reçeli, Isparta ilimizin güllerini bilmeyen yoktur. Bu yöreye has olan gül reçeli de dillere destandır. Gülün değdiği her yer bir başka güzel oluyor. Yörede reçellik güller özenle yetiştirilir. Çünkü reçelin içinde mis gibi gül kokusunu almanız gerekiyor. Isparta gülü reçelini hazır olarak ta alabilirsiniz. Ancak evde yaparak tamamen organik bir şekilde tüketme olanağına sahipsiniz. Aslında her zaman yaptığınız reçellerden fazla farkı yok. Sadece gül yapraklarıyla ilgili bazı konulara dikkat etmeniz. Öncelikle reçellik güllerle bunu hazırlamanız gerekir. Gül yapraklarının bekletilmeden kullanılması, gülü ayıklarken makas, bıçak gibi objeler kullanmamalısınız. Bunu elinizle yapmanız ya da bütün halde kullanmanız gerekir. Çünkü gülün tadını ve kokusunu değiştirmemek çok önemli. Şimdi birlikte Isparta gülü reçeli tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Isparta gülü reçeli için gerekli malzemeler

  • 500 gram reçellik kırmızı gül
  • 7 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2,5 su bardağı su

Isparta Gülü ReçeliIsparta gülü reçeli yapımı

Reçellik kırmızı gülleri sabahın erken saatlerinde toplamanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu şekilde güllerin aroması ve kokusu daha güzel oluyor. Şimdi gülleri güzelce yıkayın. Sularının süzülmesini bekleyin. Reçeli pişireceğiniz tencerenin içine gül yapraklarını koyun. Bunları dediğimiz gibi elinizle ayıklayın. Dilerseniz güller küçükse bütün olarak kullanabilir, daha görsel bir gül reçeli hazırlayabilirsiniz. Tencerenin içine toz şekeri koyarak gül yapraklarıyla birlikte karıştırın. Bu şekilde içine limon suyunu ilave ederek, bir gün kadar bekletmenizi tavsiye ederiz. Böylece şeker ve gül yaprakları birbirine iyice işler. Yalnız tencerenin kapağını kapalı tutmalısınız. Dilerseniz akşamdan bunu hazırlayın, ertesi güne kadar beklesin.

Bu aşamadan sonra tencerenin içine suyunu ilave edin ve ocağın üzerine koyun. Burada reçellik malzeme kaynayıncaya kadar bekleyin. Daha sonra ocağın altını kısabilirsiniz. Eğer bu arada köpük oluşursa, suyla ıslattığınız metal bir kevgirle bunları alabilirsiniz. Yaklaşık olarak 5-10 dakika içinde Isparta gülü reçeli tam kıvamını bulacaktır. Daha sonra tencerede gül reçelinin soğumasını bekleyin. Ardından cam kavanozlara koyarak, Isparta gül reçelini serin ve kuru bir alanda saklayabilirsiniz. Direkt güneş ışığı almamasına dikkat edin. Artık kahvaltılarınızda zevkle tüketeceğiniz reçeliniz hazır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:01:43

Isparta Gülü Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Isparta Gülü Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017