recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa süre de yapılmaktadır. Fakat ince ayrıntılara uyulması gereken bir tariftir. Çilek reçeli kesinlik ile yerli çilek ile yapılmalıdır, aksi taktirde istenilen lezzet alınamayacaktır. Yerli çilekler reçel için çok daha uygun ve lezzetlidir. Yerli çilek bulunduğu bölgeye göre mayıs, haziran, temmuz aylarında çıkmaktadır. Peki yerli çileği nasıl anlarız, yerli çilek küçük küçük olur ve çok güzel kokar. Kokusu iki metreden alınır. Çilek reçeli için böyle çilekler alınmalı ve küçük olmasına özen gösterilmelidir. Hem küçük olunca sunumu da daha şık olacaktır. 

Çilek reçeli için gerekli malzemeler 
  • İki kilo yerli küçük çilek
  • İki kilo toz şeker
  • Bir tane limon suyu veya iki çay kaşığı kadar limon tuzu
  • İçerisine koymak için kavanoz
Çilek reçeli yapılışı

Çilek reçelini yapmaya başlarken öncelikle çilekleri ayıklıyoruz içerisinde yumuşamış olan ezilmiş olanları ayırıyoruz. Daha sonra çilekleri bir süzgece alıp temizce yıkıyoruz. Süzgeçte süzülene kadar bekliyoruz. Daha sonra tek tek yapraklarını temizleyip bir kağıt havlunun ya da temiz bir bezin üzerine alıyoruz ve iyice suyunun çekilmesini bekliyoruz. Suyu çekildikten sonra çilekleri derin bir tencereye alıp üzerine iki kilo toz şekeri ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bu şekilde bir gece dinlenmeye alıyoruz. Ertesi gün kapağını açtığımızda şekerin çözülmüş olduğunu göreceğiz. Bu şekilde ocağı açıp tencereyi üzerine alıyoruz. Orta ateşte reçeli pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra karıştırarak kontrol ediyoruz. Kaynama aşamasında üzerine köpükler birikecektir bunları bir kaşık yardımı ile alıyoruz. Bu işlemi yapmamızdaki amaç reçelin tadında ekşime olmasın ve rengi berrak dursun diye. Aksi halde tadında ekşilik ve renginde bulanıklık olacaktır.
Çilek Reçeli
Reçel kaynamaya başladıktan yaklaşık yirmi dakika sonra kıvamını alacaktır. Ara ara karıştırarak kıvamını kontrol edebilirsiniz. Fakat karıştırırken çilekleri ezmeden karıştırmaya dikkat etmelisiniz. Reçelin kıvamını kontrol etmek için kaşıktaki akışına bakmalısınız hemen akıyorsa biraz daha kaynamaya ihtiyacı vardır. Yavaş bir şekilde akıyorsa olmuştur. Reçel istenilen kıvama gelince altı iyice kısılır ve bir limonun suyu sıkılıp reçele eklenir on dakika kadar da limon suyu ile kaynatılır. Reçelin kıvamı iyice koyulaşacaktır. İstediğiniz kıvama gelince ocaktan alıp bir kenara koyup ılımasını bekleyin.

Bu esnada kesinlikle içerisine su damlamasına ya da ıslak kaşık ile karıştırılmasına izin vermeyin aksi taktirde reçel ekşir. Tüm emekler de boşa gider. Reçel ılıyınca cam kavanozlara konulup ağzı sıkıca kapatılmalıdır. Fakat ağzının kapatılması için iyice soğumasını beklemelisiniz ki küf tutmasın. Çilek reçelinin kıvamını tutturmak biraz zordur ve tecrübe gerektirir bu nedenle tekrar tekrar yapmalısınız. Bir kaç deneme sonrası en iyi kıvamı tutturmuş olacaksınız. Çilek reçelini yerken bir yemek kaşığının iki yüz elli kalori olduğunu bilmenizde de fayda var. Özellikle şeker hastaları, kilo sorunu olan hastaların tüketirken çok dikkatli olmaları gerekir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:02:17

Çilek Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017